fbpx

02sep6:00 pm7:10 pmCarl Michael Bellman - BorgåMatteus Blad musikmonolog

Event Details

CARL MICHAL BELLMAN

En unik och enastående hyllad musikmonolog om den tid, den stad och de människor Carl Michael Bellman lät skildra, återvänder på turné i Finland.

När: lördag 2 september kl. 18.00
Var: Vanha 123, Brunnsgatan 37 B, Borgå
Biljetter: www.matteusblad.fi/biljetter

Aatos Café är öppet under evenemangen.

I sång och tal gestaltar Matteus Blad Bellmans dikter, sånger och monologer och de människor vi möter däri. Genom egna monologer knyter han också an till de människor och “Fredmans-gestalter” som finns bland oss här idag; och visar på att Bellmans värld, på ett besynnerligt sätt, är lik vår egen.

“Carl Michael Bellman” är uppbyggd kring ett sceniskt stads- och krogvirrvarr, med kontrastasterande tempo- och dynamikskiftningar, som tar sin utgångspunkt i Bellmans monologer och sånger, och knyter an till livets förgänglighet, motsättningen i alkoholens glädje och bedrövelse, samt människor och livsöden som är hämtade ur det nutida stockholmska kroglivet. På så vis önskar Blad att göra Bellmans verk än mer relevanta för vår tid, då Bellmans Stockholm egentligen skulle kunna vara vilken stad eller tid som helst.

I augusti 2023 utkommer ett album med tolkningar av verk av Carl Michael Bellman i samarbete mellan Matteus Blad och Lotta Ahlbeck, ett samarbete som uppkom i och med albumet Det tystade barnet (2022).

Musikmonologen Carl Michael Bellman som hösten 2020 var på turné i Finland under namnet Bellman 280 år, hyllades av både press och publik. Föreställningen är även den hittills enda svenskspråkiga monolog som tagit sig till finalen av Den Nationella Monologävlingen (Valtakunnallinen Monologikilpailu) i Uleåborg, 2021.

Vid frågor eller bokning av föreställningen skriv till kontakt@matteusblad.fi

more

Time

(Saturday) 6:00 pm - 7:10 pm(GMT+03:00)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *