fbpx

28oct8:00 pm9:30 pmLaura Ashtäydenkuun musiikki-ilta

Event Details

Laura Ash, laulu
PäiviJohanna, piano
Laura Ash on espoolainen laulaja-lauluntekijä. Klassisen musiikin ympäröimänä kasvanut, kolmannen polven muusikko on tottunut hyppäämään eri musiikin lajista toiseen. Italialaisen koulukunnan lauluopetuksen kasvattina koko kehon käyttäminen äänenkäytön tuottamisen apuna tekee Ashin laulusta samanaikaisesti herkkää ja lyyristä kuin vahvaa ja voimakastakin. Laaja ääniala tuo syvyyttä koloratuurisopraanon lauluun. Laura Ash on herkkä, musikaalinen tulkitsija, joka elää vahvasti esittämäänsä tekstiä.
Laura Ashin tuotanto on uniikkia, melodista ja englanninkielistä. Edes laulajan tuottaja ei ole osannut määrittää mihin genreen Ashin musiikki kuuluu. Laura Ash säveltää kappaleensa pianolla.
PäiviJohanna on porvoolainen intuitiivinen pianistimuusikko, joka kanavoi melodista musiikkia soittaessaan. Hänen ainutlaatuinen musiikkinsa hoitaa kuulijaa pehmeällä, virtaavalla soinnillaan. PäiviJohannalla on poikkeuksellinen kyky avata musiikkinsa kautta erilaisia tunnetiloja ja -maailmoja, joka koskettaa kuulijaa. PäiviJohanna toimii keikalla säestäjänä.
PäiviJohanna kuvaa Laura Ashiä seuraavasti:
“Kohtasimme Laura Ashin kanssa syksyllä 2020 erään yhteistyökuvion merkeissä ystävämme ja huikean tuottaja/muusikko Mika Kalmin yhdistämänä. Mika tiesi, että ymmärtäisimme toisiamme ja pääsisimme helposti samoille aaltopituuksille. Ja niinhän siinä kävikin.
Olen tutustunut Laura Ashin tuotantoon ensijulkaisusta ”Skinless” saakka ja se kolahti välittömästi, hyvällä tavalla. Laura Ash on musiikintekijänä, säveltäjänä ja sanoittajana ainutlaatuinen, persoonallinen, äänellään ja energioillaan kuulijoitaan hoitava, vahva tulkitsija.
Lauran herkkyys, elämänkokemus sekä työkokemus sosiaalialalla kohtaamistaan ihmisistä elämäntarinoineen tuo perspektiiviä ja pohjaa sanoituksiin, jotka pulppuavat intuitiivisesti ilmaisemaan välillä hyvinkin syvällisiä asioita ja kokemuksia, joihin moni voi samaistua.
Uusin albumi ”White Gates” saattaa viedä hetkellisesti kuulijan jonkin kappaleen kohdalla hyvinkin syväsukelluksen hetkiin, mutta hoitavalla tavalla. Ja sitähän me tarvitsemmekin. Keinoja peilata omia tuntojamme ja kokemuksiamme, saada ahaa-elämyksiä ja jatkaa voimaantuneena eteenpäin.
Lauran uppoutuminen koko olemuksellaan ja sielullaan laulujensa syvällisiin sanomiin ja tulkintaan luo hyvällä tavalla sopivan kontrastin siihen, kun kohtaamisissa kokee Lauran hersyvän huumorintajun ja ilon, joka ei voi myöskään olla tarttumatta.
Kappaleet, jotka ovat syntyneet Laura Ashiltä hänen sukunsa flyygelin ääressä, tuottaja Mikan viimeistellessä julkaisuihin äänimaailman, inspiroi hyvällä tavalla itseäni houkuttelemaan pianostani sopivan ”yhden naisen bändin” säestyksen Laura Ashille.
Ja pohdintaani; kun lauluissa sanoilla on vahva merkitys; kuinka tukea sanomaa ja kerrontaa, upeaa lauluääntä, sekä samalla luoda pianosta riittävän hillitty tausta ja kuitenkin riittävän vahva alusta lauluille, samoin kuten on julkaisuissa tuottaja onnistunut tekemään.
On ilo saada säestää Laura Ashiä tällä keikalla ja hänen laulujensa maagisissa energioissaan. Eikä yllätä, että konserttipäivämäärä osoittautuikin jälkikäteen olevan täysikuun aikaa.”

Liput 10 € ennakkoon Aatos Cafésta ja 15 € ovelta.

Aatoksesta virvokkeet ja naposteltavat konsertti-iltaan!

Showtime klo 20, ovet auki tuntia ennen.

more

Time

(Saturday) 8:00 pm - 9:30 pm(GMT+03:00)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *