Tapahtumat Vanha123 & Aatos Café

Vanha 123 on elävä kulttuurikeskus, jonka sydämenä Aatos Café toimii.
Kahvila on avoinna aina, kun Vanha 123:ssa tapahtuu.

Tutustu tapahtumakalenteriimme ja tule nauttimaan entisen leffateatterin ainutlaatuisesta tunnelmasta ja laajasta kulttuuritarjonnasta.

MUSIIKKIA


NOU PAHA – Jocke Lybeck Fest

26.4.2019 – 28.4

Vanha 123 / Aatos Café Kaivokatu 37 B & Soho, Mannerheiminkatu 20

NOU PAHA – Jocke Lybeck Fest on lämminhenkinen kolmen päivän kulttuuritapahtuma, jossa laaja skaala artisteja esiintyy porvoolaista kulttuurivaikuttajaa muistaen.

Jocke toi Porvooseen hyvää meininkiä monen vuosikymmenen ajan. Reilun kymmenen vuoden toimittajaura Borgåbladetissa vaihtui 90-luvun taitteessa erilaisiin projekteihin, joissa hän vaikutti; Jäätelölaiva, Höyryfestivaali, ja tietenkin Bar Mary, Turun Klubi, sekä Soho. Kaikessa Jocken tekemisessä oli sitä vilpitöntä optimismia, mistä haluamme häntä muistaa. Sohon suljettua ovensa hän toimi opettajana turvapaikanhakijoille Borgå Folkakademissa, sekä paikallispolitiikassa vihreän puolueen riveissä. Poliitikkona hän profiloitui luonnonsuojelijaksi ja pienten puolustajaksi. Jocken lähtöideasta WSOY:n talon vanhan elokuvateatterin tilaan alettiin suunnitella uutta matalan kynnyksen kulttuuritilaa, joka sai nimekseen Vanha 123. Festivaalin päiväohjelma järjestetäänkin juuri siellä.

Tämä kolmen päivän festivaali on tribuutti Jockelle. Ideoimme festivaalia tapahtuvaksi jo monta vuotta sitten ja Jocke näki siitä jopa unta. Unessa festivaalin nimi oli NOU PAHA. Jocke lähti aivan liian aikaisin, miksi tätä festivaalia ei hänen kanssaan ehditty järjestää. Mutta hänen hyväntahtoisuus ja visiot resonoivat meissä, ja haluamme viedä sitä henkeä eteenpäin. Jocke halusi ennen kaikkea tuoda ihmisiä yhteen ja levittää elämäniloa, ja se onkin tämän muistojuhlan tarkoitus!

Tervetuloa mukaan muistelemaan yhdessä Jockea ja kaikkea sitä hyvää mitä hän elämänsä aikana sai aikaiseksi.

Ohjelman esiintyjäkavalkadin muodostaa Jocken tunteneet porvoolaiset ja porvoolaismieliset artistit vuosien varrelta. Päiväohjelma Vanhassa 123:ssa ja Aatos Caféssa (Yläkerta) on ilmainen ja iltaohjelmaan Sohon entisissä tiloissa (Alakerta) pääsee osallistumaan lunastamalla lipun. Liput tulevat myyntiin 20.3.

OHJELMA :

PERJANTAI 26.4. ALAKERTA:

Jonna Tervomaa & Jussi Jaakonaho Sähköduo
Kauko Röyhkä
Paleface
Paperi T
Dallas Kalevala

Dj. Ionik
Juontaja Yuhis

Liput 25€ (Tulevat myyntiin 20.3.)

LAUANTAI 27.4. YLÄKERTA** (FREE):

Minerva – Landskaps Generatorn – Goon – Mother Goose – Whos adam – Sleepwellers – Benjamin & Alexandra – Brandfilt – N.A.S.U – Kuuhullu – Rockingboat Scientists – Mjölk – Hideout – Fugaiu Novo 6 – MIR-O – Stefan Paavola & Pete Kinnunen

Lisää TBA!

LAUANTAI 27.4. ALAKERTA:

Don Johnson Big Band
Rinneradio

dj:t Mikael Green & Bunuel

Liput 25€ (Tulevat myyntiin 20.3.)

Sunnuntai 28.4. YLÄKERTA (FREE):

Lasten iltapäivä klo 15 alkaen :

Nukketeatteri Ofelia
Mehua ja Pullaa orkesteri

STEAMIN JAZZ CLUB 18-22 :

Porvoo/Borgå Big Band kapellimestarina Robert Löflund
Street Level – Jukka Gustavson, Jan-Olof Strandberg & Thomas
Törnroos
Steamin’ Jazz Club All Stars, Mikko Pettinen, Rob Dominis ym.

Taidenäyttelyt:
Bruno Maximus @Aatos Galleria 26.4.-5.5.
Thomas Törnroos @Vanha 123
Olli Koskela @entinen Bar Soho

Viikonlopun aikana esitetään:
Max Kujalan ”På Gungfly”, dokumentti Jockesta, ja Petteri Saarion ”Jokiemme helmet”, missä esiintyy myös Jocke ohjaamassa laivaansa Porvoonjoella

Tapahtuma toteutetaan pääosin talkoovoimin ja voittoa tavoittelematta.


C’est l’amour qui fait rêver!
Édith Piafin lauluja

Perjantaina 17.5 klo 19-23


Minna Vainionpää (laulu) ja Esko Grundström (harmonikka ja piano) tulkitsevat “C’est l’amour qui fait rêver”-konsertissaan rakastetun Édith Piafin kuolemattomia kappaleita.
Dramaattisen elämän eläneen Piafin lauluissa kuljetaan tunteiden äärilaidasta toiseen, pohjattomasta surusta intohimoiseen rakkauteen ja sielua riipivästä tuskasta riehakkaaseen iloon. Minna Vainionpää ja Esko Grundström ovat esiintyneet yhdessä jo 10 vuotta. Heidän taidokkaassa esiintymisessään on lumoavan kaunista herkkyyttä ja vangitsevaa voimaa. Konsertin kappaleet esitetään ranskaksi ja niiden taustoista kerrotaan suomeksi.

Esko Elias Grundström on raumalaissyntyinen musiikin sekatyöläinen:
multi-instrumentalisti, säveltäjä-sovittaja ja tuottaja, joka sukkuloi suvereenisti eri musiikkityylien välillä. Hän on työskennellyt muusikkona mm. Kansallisteatterissa, Svenska Teaternissa ja Helsingin ja Espoon kaupunginteattereissa. Erityisesti lapsiperheet tuntevat hänet Piippolan vaarina Lastenmusiikkiorkesteri Ammuun! riveistä. Koulutukseltaan
Grundström on musiikin kandidaatti Sibelius-Akatemiasta pääaineenaan musiikkikasvatus.

Minna Vainionpää on monipuolinen ja pitkän esiintymiskokemuksen omaava laulaja. Minnan ääni taipuu herkästä folk-tunnelmasta ja ranskalaisesta chansonista aina sielukkaaseen soul-grooveen asti. Lauluopintoja hänellä on takanaan mm. Pop&Jazz-konservatoriolla ja Keski-Helsingin musiikkiopistolla. Minna keikkailee ja konsertoi säännöllisesti erilaisten kokoonpanojen kanssa.

Liput saatavilla Aatoksesta.

Liput 17 / 15 euroa Varaukset p. 0400-182263 tai teatterikuume.ry@gmail.com


Hyvinvointi

Järjestämme kuukausittain hyvinvointi-iltoja erilaisin teemoin.
Seuraa meitä somessa ja tutkaile tapahtumasivujamme. Päivitämme pikapuoliin tietoja seuraavasta hyvinvointi-illastamme.

Aatos Galleria

Perjantai 6.4 klo 18

Emilia Kyöstin ”Vaikenemisen vaikeus” – Aatos Galleriassa perjantaina

Emilia Kyösti on taidemaalari ja tatuointi artisti, jonka akryylimaalausten aiheet liikkuvat luonnon ja ihmisyyden rajapinnoilla. Värien, muotojen ja tunteiden inspiroimana hän tutkii uusissa töissään näiden vuoropuhelua; missä kohtaa ihminen eroaa luonnosta, missä kohtaa luonto yhdistyy ihmiseen? Mikä on todellinen luontomme? Sisäisen totuuden ja oman äänen etsintä leimaa uutta taiteellista suuntaa. Viisi teoksista on uusia, tämän vuoden puolella syntyneitä ja loput viime vuodelta/vuosilta.

Yhteistyössä mukana Aatos Café ja Vanha 123

.